С 20 килограма по-лека се връща Десислава в България. Най-тежката българка

...
С 20 килограма по-лека се връща Десислава в България. Най-тежката българка
Коментари Харесай

След операцията в Турция : Най-тежката българка отслабва ударно

С 20 кг по-лека се връща Десислава в България. Най-тежката българка се подложи на гастректомия, която съставлява оперативно премахване на 80% от стомаха. 35-годишната жена отпътува в Турция, с цел да направи първата крачка към цялостната смяна. В края на януари тази година Деси преодоля всичките си страхове и реши да преобърне живота си. От към месец към този момент си е в родния Ловеч, където продължава да следва стъпките, с които да се вкара във форма. Първите две седмици младата жена е единствено на течна храна. След това стартира да се зарежда, като сега приема най-вече плодове и зеленчуци.

" Определено има смяна в нея. Това са цели 20 кг. Вече й е по-лесно да се движи. Дори сама слезе до входа на блока, с цел да ни посрещне и да ни отвори. Нещо, което преди няколко месеца бе безусловно невероятно ", споделя пред " България Днес " Поли от благотворителната фондация " Подай ръка - дружно за по-добро бъдеще ".

Десислава бе пандизчия не просто в дома си, а в личното си тяло. Тежеше над 200 кг. Чудовищното ежедневие я трансформира безусловно в руина. Жената получава паникатаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникваха непрекъснато по тялото й. Зъбите й падат, Десислава не може да се храни обикновено, като изпитва безчовечен болки всяка вечер.

Историята на тежката жена трогна цяла България. Десетки се отзоваха, с цел да оказват помощ на Десислава. Дентална клиника от София даже са поели ангажимент да извършат изцяло гратис лекуване на зъбите й.

" В края на този месец й следва обзор при стоматолог. Заради наднорменото тегло и това, че не е ходила на ортодонт толкоз време, проблемите не са малко. Деси продължава битката с всички сили и се надяваме, че ще успее да се оправи и с това ", добавя Поли.

Сред ангелите на Деси е и Росен Янчев. Певецът покровител пое изцяло безплатно интервенцията й в южната ни съседка. Росен доста добре схваща положението й, защото самият той минава по същия бодлив път преди години. Заедно с фондацията MyChange Bulgaria, чийто създател е Янчев, покриват и всички медикаменти и хранителни добавки на Десислава за една година напред. По този метод подсигуряват успокоение и грижа за младата жена и фамилията й, които са в затруднено състояние.

За Деси ще бъде препоръчана и работа.  Това ще се случи, откакто мине през всички лекарски интервенции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР